Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 18.01.2019 a svátek má Vladislav, Vladislava
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2019

Jak na kuřecí steak

„ Pokud se řekne steak, každý si určitě představí hovězí uležené maso. Proč si ale neudělat tlustý a šťavnatý steak z kuřecího prsního řízku? nejenom, že to stojí málo, ale taky to i dobře chutná. Pokud se zbavíte zlozvyku krájet maso na tenké plátky, úspěch bude zaručen. “
Základem pro dobrý kuřecí steak je čerstvé, suché, nekrájené kuřecí prso. Maso by mělo mít pokojovou teplotu a potom ho už jenom stačí důkladně osolit, opepřit a hlavně NEKLEPAT. Smažíme na rozpáleném oleji cca 7 minut z každé strany. Po usmažení necháme maso pár minut odpočinout na talíři. Tím, že ho necháme odpočinout, se v něm skvěle rozloží vnitřní šáva. Maso je pak křehké jako dort. Pokud bychom do masa ihned po usmažení zakrojili, tak by z něj vytekla všechna šáva a bylo by suché.
Načítám...
Sdílejte tento článek na Facebooku